Mostarda Mantovana - různé druhy (120 g)
Mostarda di Ficchi se tradične vyrábi z fíků a hořčice.
Název Mostarda je odvozen od latinského Mustum ardens, coz Ize prelozit jako pálivý mošt. Tento výraz odkazuje na hořkou chuť moštu, který byl během středověku používán, jako surovina pro výrobu hořkých koření a omáček, včetně hořčice. Mostardy jsou výhradně italskou specialitou, nemají ve světě žádnou adekvátní obdobu. Mostarda je vhodná zejména k sýrům a jiným slaným pokrmům. Sladká chuť fíků dodává této kombinaci příjemnou sladkou chuť a texturu, zatímco hořčice vkládá pikantní a kořeněnou chuť s intenzivní vůní. Vysledek?
Typický kořenitý nádech, lahodná a neodolatelná chuť.
Mostarda je ideální dip k sýru, pečivu nebo masu, jako marináda pro grilované nebo pečené maso pro chuť a vůni. Je to také poměrně univerzální dochucovadlo, které můze být použito v moha různých pokrmech a receptech.